Alfonzoo                                                  
   Kisállatszaküzlet és Kozmetika
     Nálunk mindent megtalál egyhelyen.
MENÜ

A kutyák kozmetikázása szőrtípustól függően változik. A legegyszerűbben rendbentartható a rövid és a sima szőr. Ha  rövid szőrű kutyust tartunk lakásban,  azzal számolni kell,hogy az egész lakás tele lesz szőrrel!Ezt csökkenteni lehet,ha gumikefével 3-4 naponta jól átkeféljük a bundáját. Érdemes odafigyelni az etetésére is,hiszen a rossz minőségű táp  szőrhullást okozhat,erős,büdös szaga lesz a kutyának,sok lesz az ürüléke. A sampon is befolyásolhatja a szőr minőségét. Kozmetikába nem kell sűrűn vinni,a karmaira viszont figyelni kell,mert ha nem kopik eléggé,akkor le kell vágni.

A drót és szálkás szőr már több gondozást igényel. A kutyát már kiskorától szoktatni kell a kozmetikához,hiszen ezt a szőrtípust trimmelni kell,hogy az elhalt szőrszálakat eltávolíthassuk. Ezt csak az a kutya viseli ,aki megszokta kiskorától kezdve. Ezt a szőrtípust nyírni is szokták,de ezáltal a szőr elveszti drótos-szálkás jellegét.A kiállításra szánt egyedeket csak trimmelni szabad,és kiállítás előtt nem szabad fürdetni sem,mert puha lesz a szőr,illetve erre a szőrre való sampont szabad csak használni.

A göndör és a hosszú szőr sok gondozást igényel. Attól függően,hogy a kutya szőrét meghagyjuk teljes hosszában vagy rövidebbre vágatjuk-rendszeres fésülést,fürdetést és nyírást igényel. Ehhez a szőrtípushoz több kefe is szükség lehet. A legfontosabb egy bontókefe ,amivel 2-3 naponta át kell fésülni az egész szőrzetet. Figyelni kell a kutya fülére,hiszen a hosszú szőrt ki kell tépni a fülből,különben nem tud a fül rendesen tisztulni,szellőzni és ez gyulladáshoz vezet. A sampon és az ehhez tartozó balzsam nagyon fontos ,ezzel a bontást  megkönnyíthetjük,illetve nem fog olyan gyorsan csomosódni a szőr.A fehér szőrre érdemes fehérítő sampont használni.

Azt gondolom,hogy röviden ezek a legfontosabbak,de kérdésével forduljon bizalommal hozzám.

 

 

 

Simon Andrea

 

Asztali nézet